10 oktober (vandaag) is het officieel de dag van de duurzaamheid. Nederland moet dringend de uitstoot van broeikasgassen afbouwen en de uitdagingen die voor ons liggen lijken misschien onoverkomelijk groot. Maar grote uitdagingen kunnen worden opgedeeld in kleine acties. Een kleine actie of een simpele vraag kan het begin zijn van een grote verandering.

Waarom heb je nog geen zonnepanelen?

Als u zonnepanelen heeft aangeschaft dan weet u het al. Het is de beste investering die u in uw leven heeft gedaan. U draagt bij aan een beter milieu en bespaart op uw energiekosten. De dag van de duurzaamheid is een ideaal moment om uw vrienden te enthousiasmeren om ook zonnepanelen aan te schaffen. De beste manier om dit te doen? Stel de simpele vraag: Waarom heb je nog geen zonnepanelen? In dit artikel proberen wij uit te leggen waarom het uitstellen van de aanschaf geen goed idee is. Wij zorgen dan voor een deskundig advies en een vakkundig geïnstalleerd systeem.

Vraag vrijblijvend informatie aan >>

En als u zelf nog geen zonnepanelen heeft kunt u de vraag aan uzelf stellen. Want waar wacht u eigenlijk op?

Wachten op een beter moment?

Stroom kost geld. Iedereen die nog geen zonnepanelen heeft, betaalt elk jaar voor de stroom die zij van het elektriciteitsnet afnemen. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh per jaar kost dit ongeveer € 700, – per jaar. Elk jaar dat iemand wacht op een beter moment om te investeren loopt deze persoon een potentiële besparing van € 700, – mis. Wachten op betere tijden maakt het terugverdienmodel waarschijnlijk alleen maar minder interessant.

Het volgende voorbeeld maakt dit hopelijk goed duidelijk. Onze eerste klanten besloten 8-9 jaar geleden te investeren in zonnepanelen. Prijzen lagen toen hoger en de terugverdientijd was voor hen langer dan nu het geval is. Maar deze mensen hebben hun systeem al (bijna) terugverdiend. Iemand met een verbruik van 3500 kWh die 9 jaar geleden dacht: “ik wacht nog even”, heeft inmiddels al € 6300, – uitgegeven aan stroom en nog geen enkele besparing gerealiseerd. Wachten op betere tijden is zinloos, u geeft het geld namelijk al uit. Alleen komt het niet van uw spaarrekening.

Maar de techniek wordt toch alleen maar beter?

Zonnepanelen worden steeds efficiënter, gelukkig maar. U kunt er zeker van zijn dat de zonnepanelen over 5 jaar efficiënter zijn dan de huidige zonnepanelen. Maar waarom zou u wachten op nieuwe technieken als de huidige technieken het al mogelijk maken om volledig in uw eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien? Wachten op iets dat al bestaat is een beetje gek toch? Zonnepalen wekken stroom op en de huidige technieken hebben zich bewezen. Met een investering in de juiste zonnepanelen bent u de komende 30 jaar verzekerd van elektriciteit van uw eigen dak. Wachten op betere tijden is zinloos en kost u geld. Want ook in dit geval betekent wachten geld uitgeven dat u zou kunnen besparen.

Wachten is zinloos

Iedereen die nog geen zonnepanelen heeft kan nog steeds investeren tegen gunstige voorwaarden. De salderingsregeling is nog steeds van kracht en particulieren kunnen nog steeds de BTW op de investering terugvragen. Wacht niet langer of laat uw vrienden, familie en kennissen niet langer wachten. De dag van de duurzaamheid is een goed moment om nog een keer stil te staan bij de vraag: Waarom heb je nog geen zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend informatie aan >>

Categorieën: Nieuws