Wanneer u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen krijgt u veel informatie. Uiteraard ontstaan er ook allerlei vragen. Wij geven kort een overzicht van de meest gestelde vragen en de antwoorden. Uiteraard kunnen wij ook een persoonlijk antwoord geven.

1. Hoe komt de offerte tot stand?

Op het moment dat u contact met ons opneemt zullen wij een afspraak met u inplannen om de situatie bij u ter plaatse te bekijken en uw wensen te bespreken. Aan de hand daarvan maken wij een vrijblijvende offerte. Het voordeel daarvan is dat we geen zaken missen die vanaf internet niet zichtbaar zijn of waarvan u misschien niet wist dat het belangrijk was voor de aanleg van zonnepanelen. Wellicht zien wij mogelijkheden waaraan u zelf nog niet gedacht heeft.

2. Hoeveel zonnepanelen kunnen op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden is per situatie verschillend. Het is voornamelijk afhankelijk van de oppervlakte (hoogte en breedte) van uw dak. Hierbij dient u rekening te houden met dakramen, dakkapel en schaduwobjecten. Swinkels Solar bekijkt samen met u wat voor uw situatie de beste oplossing is.

3. Met welke merken werkt Swinkels Solar?

Swinkels Solar vindt het belangrijk om u een vrijblijvende aanbieding te kunnen doen toegespitst op uw persoonlijke situatie en wensen. Om die reden werken wij met diverse (bekende) merken zonnepanelen en omvormers. Enkele merken zonnepanelen die door ons toegepast worden zijn Canadian Solar, Longi Solar, Suntech, LG etc. Wij maken onder andere gebruik van omvormers van SolarEdge, Goodwe en Huawei. Ook Enphase/Envoy systemen zitten in ons assortiment. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

4. Wat is en hoe werkt het salderen van stroom?

Als de zon volop schijnt en de zonnepanelen meer vermogen opleveren dan er wordt verbruikt, wordt het overschot terug geleverd aan het net. Als ’s avonds de zon is ondergegaan en de zonnepanelen niets meer opwekken wordt er weer stroom afgenomen van het net. De teruglevering en de afname mogen in Nederland tegen elkaar worden weggestreept. Dit wordt salderen genoemd en is wettelijk vastgelegd in de salderingsregeling.

Wat houdt de salderingsregeling in?

Iedereen met een aansluiting tot en met 3 x 80A komt in aanmerking
voor de salderingsregeling. Praktisch alle particuliere woningen komen hiervoor in aanmerking. Het betekent dat u voor uw terug geleverde stroom evenveel ontvangt als u betaalt (inclusief belastingen en transportkosten) voor de afgenomen stroom.

Kan ik salderen met alle energiemeters?

Het type energiemeter in uw meterkast bepaalt of de registratie van het salderen mogelijk is. In feite moet de energiemeter achteruit kunnen draaien. Het is daarbij niet verplicht dat u een slimme meter heeft.

Mag ik onbeperkt stroom salderen?

Sinds 2013 is er geen beperking meer aan de stroom die u mag salderen. U kunt alleen niet méér salderen dan u zelf verbruikt. Wekt meer op dan u verbruikt, dan krijgt u van uw energieleverancier een terugleververgoeding. Deze is over het algemeen aanzienlijk lager dan u voor uw stroom betaalt, soms slechts € 0,05 per kWh (versus € 0,22 bij afname). Dat heeft te maken met het grote aandeel energiebelasting en BTW die er op stroom wordt geheven. De regering is voornemens de huidige salderingsregeling na 1 januari 2020 te wijzigen. Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe regeling er uit gaat zien.

5. Prijsverschil in offertes. Hoe komt dat?

Bekijk de offertes eens heel kritisch! Vaak wordt er aangegeven dat “hetzelfde” is aangeboden. Is dat wel zo? Vaak blijken er flinke verschillen in te zitten die in eerste instantie niet opvallen. Heeft u vragen of opmerkingen over onze offerte? Neem gerust contact met ons op.

6. BTW teruggave

Particulieren hebben de mogelijkheid om de BTW terug te vragen bij de Belastingdienst. Heeft u uw zonnepanelen aangeschaft bij Swinkels Solar? Wij kunnen u indien gewenst assisteren met de procedure omtrent de belasting teruggaaf.

Meer informatie over de BTW teruggaaf kunt u vinden op www.belastingdienst.nl